Monday, 23 February 2009

kenapa malam ini??

malam yang sungguh hening...kedengaran media player memutarkan lagu dri drama bersiri it started with a kiss, sambil ak menyiapkan tugasan yg diberi oleh Dalbir yg perlu dihantar esok dan juga disamping skodeng blog orang laen..

sambil2 ak skodeng blog orang tu ak terjumpelah blog anies nih...
ak bace punye bace , tetiba ak tersentak tapi bukan terhentak ek..

ayat die mmg mendalam giler, rase cam kena kat "tengkuk ak sendri"(slalu org gune batang hidung je @ sape mkn cili terasa pedasnyer..)..


** "Jangan sesekali meninggalkan dia tanpa sebarang alasan. Dia bukan hanya akan setakat menangis kecewa dan kemudiannya meneruskan hidup seperti biasa, ketahuilah bahawa jiwanya akan mati secara perlahan."(ak tau ayat ni agak xbleh blah..tapi mmg ak rase hiba tetibe..)


disaat itu juga ak teringat, saat perpisahan ak dan die..kami tidak bersua muka dan merestu perpisahan ini dengan hati yg terbuka..macam mana ak boleh tergamak menerimanya..(adakah org pompuan juga mempunyai egonya yg sendiri..)..
teringat kembali perbualan ak dengan kawan ak, alasanku berpisah dengan die mmg xrelevan(alasannye hanya ak dan die saje yg tahu, jgn korang nk memandai plak wat andaian sendri k)..member ak ckp mmg mengarut betul alasan tu..tapi ak rase itulah yg kami persetujui dulu..tapi ntahlah, bru sekarang ak terpikir kenapa kami berpisah dan kenapa kami begini..

ayat yg org slalu ckp ialah "xder jodohlah tu", "alah, rmai lg lelaki kat luar sane", "sabar jelah ek"..beselah ayat2 nih...agak ak pun ckp gak benda ni kat member2 ak...ahahaha

tapi jgn tipulah jauh disudut hati ade terasa hiba dan sedih bile mengenangkan ape yg terjadi...

tapi(kali kedua) ak terpikir gak, kenapa ak saje yg berpikir camni, kenapa bukan die atau adakah die pun pikir mcm ak juga..hanya ALLAH saje yg tahu isi hati die...

** mesti korang ckp "alah, kenangan lame jgn diingat, xyah nak sensitif2 sgt" tapi hakikatnye kite sendri pun xdpt halang ape benda yg nak terlintas dipikiran kite...bkn je perempuan tapi lelaki pun same, cume cara je yg berbeza kan..

kenapa malam ini??

mungkin kerana baru skrg ak terasa sudah lame semenjak kali terakhir ak melihat die dan berbual bersama..

mungkin kerana ak terbaca ayat ni kat blog anis..

mungkin kerana ak dah lame meneruskan hidup ak..

mungkin kerana ak masih teringatkan nya..

mungkin kerana ak mahu lupakan die, yg mane ak xmungkin dpt lupakan melainkan ak hilang ingatan...

mungkin kerana ak xder idea nak wat soalan kedua esemen ak..

mungkin kerana ak suke tgok saat2 manis dlm cerita it started with a kiss..

mungkin kerana die pun sudah berpunya..

atau..

mungkin kerana die adalah die dan ak adalah ak...tidak mengetahui ape yg bermain difikiran masing2..

apa yang dpt ak lakukan sekarang ialah meneruskan hidupku tanpa mengetahui ape yg bakal ak tempuhi dan temui pada masa hadapan...
persoalannya adakah die ataupun orang lain?? ak pasrah ..~ dan mungkin ak akan dpt menerima ungkapan ini "mungkin ak bukan dijadikan dari tulang rusuk die"..

** kemaafan dipinta pada sesiapa yg terbace post ak yg ni..sbb kan ak agak bersikap sentimental sikit mlm nih..(ak sendri pun rase sedih skrg ni)

** klau bdk perempuan yg bace, mungkin ade yg berperasaan seperti ak, mungkin ade juga yang membangkang ak, atau mungkin ade juga yg lebih gagah hati dari ak..

** klau bdk lelaki yang bace, ketahuilah bahawa korang boleh kenal bagaimana hati seorang perempuan tu wlaupun ianya berbeza, tapi persamaan antara kami satu je, kami adalah KAUM HAWA..

ungkapan ini adalah utk kamu:

"Jangan cepat berbangga dengan diri anda, memenangi hatinya bukanlah satu kejayaan yang mutlak tetapi anugerah itu hanya layak anda perolehi setelah anda berjaya menyayanginya sehingga keakhir hayat. Ketahuilah, dia memilih anda adalah kerana dia percaya bahawa anda adalah seorang yang jujur dan akan menepati janji. Anda telah bersusah payah dan berusaha sedaya upaya untuk memenangi cintanya, maka dengan itu haruslah juga anda berusaha untuk terus menyintai dirinya dengan apa jua keadaan sekalipun..."




aku hanya berharap kalau...










4 comments:

Chokichoki said...

hm..for me..
if u really love him..
dont give up on the relationship..
doa n tawakal 2 penting..tp jgn sesekali lupe usaha 2 juge penting..

thats my 2cents..

^___^

nurel said...

usaha pun kenalah dtg dari both side kan..betul tak..

klau tak, xder gunelah usaha tu...huhu

- Gie - said...

wow~

kate2 dr seorg diva...kuang3

if u love him..go get him..
n yg plng pntg..

pkr btol2..adakah die ni btol jdh ak..
bt ape kt mengejar org yg bkn jdh kte..
tau..kte xkn tau sape jdh kte...

tp..

kte blh memilih yg terbaik utk kte kn..
cintailah org yg lbh mencintai kte dr kte cintai die..

nescaya kte xkn menyesal..

tp..ayat last tu kalau....

kalau ape?

nurel said...

bnyak boleh diisi diruang tu..

klau kite xpenah jumpe, mesti xkenal erti bercinta..

klau kite xberpisah, mungkin skrg ni xslalu layan blog sbb slalu layan msg die..

klau kami masih saling sayang, mungkin kami masih bersama..

klau kite xterima perpisahan dlu, mesti ngah in relationship lagi..

klaulah kite boleh putarkan balik masa..yg mane xmungkin terjadi..bnyak perkara yg ingin kite ulangi lagi..


haih..(panjang macam nak wat post baru..huhu)

tapi gie, 'kalau' tu sume angan2 je..hakikatnya, kite sendri yg tau..