Saturday, 11 April 2009

saya sudah 'retired'..

sudah cukup seminggu ak bercuti dirumah, yg wat internship dah seminggu diorg bekerja..haha..sonok betul dapat lepak2 kat umah..

tapi definisi berehat ak skrg laen dri dulu...
berehat dengan menolong mak ak..huhuhu
pagi2 bangun kena antar bdk2 sekolah..(ini semua berlaku bile benda ape ntah kat van mak ak patah..lama gak nak baiki..lol)

jadual ak hari camni:

kul 6.50 : antar sek. agama ngan sek. kebangsaan
kul 10.30 : amik sek. agama
kul 12.30: amik sek. kebangsaan
kul 1: amik bdk darjah 6
kul 2 : antar sek. agama ngan sek. kebangsaan plak
kul 6 : amik sek. kebangsaan ngan sek. agama

** inilah rutin ak selama seminggu nih sejak bermulanya cuti ak....

tapi ade lagi benda yg palg best dlm cuti ak ni..

hari selepas ak blik pangkor aritu, ak bersama-sama abah ak telah menghadirkan diri ke kursus masakan barat ataupun western food...hihihi..bukan setakat best tapi menyelerakan...tapi yg sedihnye kenapa ak yg plg muda..muahaha(**mmg ak muda lagi..kih3)


Yg ni antara resepi2 yang ak belajar aritu:
  1. Chicken chop
  2. Grill Chicken Chop
  3. Lamb Chop
  4. Beef Steak
  5. Spagetti Bolognaise
  6. Spagetti Marinara
  7. Mushroom Soup
  8. Garlic Bread
  9. Sauce Thousand Island
  10. Fish and Chip
** wah3, dahlah dpt masak dapat lagi makan..bukan susah pun nak masak benda2 alah ni..senang giler..anti klau sesape nak rase air tangan ak masak..bole lah order..hahhaha


yg ni antara hasil2 masakan ak..: (hihihihi)



















*** haaa, sarah berani ko kate ak xupdate blog ak..lol..hahaha

Kesimpulan:
  1. Belajar masakan lebih dari 1 jenis bagi bakal-bakal isteri....hahaha

4 comments:

putChi said...

erk! sedap! bile leh try rase ni?

Samihah Omar said...

sedapnya.. nk nk nk.. hehe

almie ariff said...

nurel..nnt ajar aku masak benda2 tu..seyes,nk blajar ni..

Anonymous said...

hajar..
bile nak masakkan tuk sy satu..
nak chiken chop..
layan2..
hehe..