Tuesday, 27 January 2009

lawak ke LOL

lawak ak jumpe kat mane ntah, ade antara nyer yg dah lame, dan ade yg baru gak...haha

solan 1,2,3..hurm..ak skip, kang ade plak orang BAN ak..lol

ini dia:

4) Binatang ape yang power dlm bab berKarate?
Answer: Kuda belang….cube kira brape black belt dia ade.


5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebut tolong pulangkan kepada saye.


7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis ‘TARIK’


8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki…siapakah saya?
Answer: Pembohong…


9) Apa dia ‘Jauh di mata, dekat di hati’?
Answer: Usus


10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut


11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak


12) Kenape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan ‘buaya’


13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer:Sekretari baik………………’Selamat pagi Boss’
Sekretari kurang baik………..’Dah pagi ni Boss’

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang…heheheh


15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur


16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung


17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah ‘kringgg’ bole diangkat…



18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa …gile ape…


19) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah……

muahahhahahahahahahhhahahahh !!!!!!!
..erkk, lawak ke???LOL

hieraKAKI keluarga saya..

akhirnya tugas yg diberi siap jugak..

*menyiapkan hieraKAKI keluarga atuk belah abah...(acik sam yg suruh buat baru)

stage 1:


*yg ni before diconvert, dimana memerlukan 4 helai kertas A4

stage 2:


*yg ni plak last updates pada 21 ogos 2008


stage 3:




*xbrape nk clearlah plak..haih(xlarat nak upload lg..huhu)


Tujuan hierakaki ni ialah utk meng'update' sume, cucu menantu, cucu2 dan cicit atuk ak..makin ramailah ahli keluarga ni..hehe
pada yang baru selamat datang ke keluarga ni...hihi




pepepun..hEPi t0 bE iN tHis FAMILY..~

selamat hari lahir atukkk..

smalam ade gathering kat umah atuk kat kapar..rmai btul balik kampung, yelah dikesempatan raye cina ni kan...
adelah gak yg xder, keluarga pak long, mgkin sbb jauh kat johor sane kot ngan arwah nenek, rindu rasenyer kat arwah nenek..sob3

erkk, abang ak pun xder gak..hihi(tggu jelah ko balik anti ek)

xper2, sebenarnye aritu pun atuk xtau yg anak2, cucu2, and cicit2 die nak mai kampung..agak terkejut gak lah atuk, sume kumpul sambut besday atuk sbnarnye dah lepas,atuk lahir 13hb januari 1930(umur atuk skrg dah 79 tahun) tapi atuk masih hensem n kacak lagi..hehe..(xdpt plak amek gmbr atuk)

mknan ialah part yg paling best skali, huyoooooo~
ini adalah senarai mknan:

dri belah acik ijam:
1. ikan masak merah











2. ayam masak kicap



















3. ayam goreng tepung kfc(bukan dri KFC ek)












4. udang masak gulai tempoyak(kegemaranku)
















*tapi ini versi ikan



dri belah abah:
1. mee rebus(fuhhh, mmg ada slurrpp~)
















dri belah acik lembut:
1. nasi putih(wajib ade)














2. kentang goreng
















3. sayur goreng










4. air kelapa(dri kebun atuk)













5. air cincau






















dri belah ucu:
1. kek buah















dri belah acik sam:
1. bubur candil bukan cendol yer(ni bubur org jawa, selalu ade bile ade majlis kesyukuran)














dri belah keyrol:
1. limau bali




















adui..laparlah plak tgok gambo2 ini, tapi perut rase kenyang sbb bru je melantak chicken chop yg abah buat..hehehehe

















Selamat ter'liur' dengan hidangan ni..